Przepisy
Składniki (4 Porcje)
- 400 g wołowiny
- 800 g marchwii
- 1 szklanka czerwonego wina
- 1 szklanka wody
- 1 bukiet przypraw bouquet garni
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- pieprz
Wartości odżywcze (na jedną porcję)
Kalorie252 kcal
Tłuszcz9 g
Sód98 mg
Węglowodany16 g
Białko22 g
Fosfor246 mg
Potas1,070 mg
Zawartość płynów344 ml
Wskazówki
Pokrój marchew i namaczaj przez 2 godziny w letniej wodzie, po czym odcedź. Podsmaż kawałki mięsa na patelni żeliwnej razem z drobno posiekaną cebulą na łyżce stołowej oleju. Po usmażeniu mięsa dolej czerwone wino i wodę. Dodaj pieprz. Dodaj bukiet przypraw bouquet garni, czosnek i pokrojoną marchew. Przykryj patelnię i duś na wolnym ogniu przez 2 godziny.