Przepisy

Składniki (4 Porcje)

  • 400 g wołowiny
  • 800 g marchwii
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 1 szklanka wody
  • 1 bukiet przypraw bouquet garni
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • pieprz

Wartości odżywcze (na jedną porcję)

Kalorie252 kcal
Tłuszcz9 g
Sód98 mg
Węglowodany16 g
Białko22 g
Fosfor246 mg
Potas1,070 mg
Zawartość płynów344 ml

Wskazówki

Pokrój marchew i namaczaj przez 2 godziny w letniej wodzie, po czym odcedź. Podsmaż kawałki mięsa na patelni żeliwnej razem z drobno posiekaną cebulą na łyżce stołowej oleju. Po usmażeniu mięsa dolej czerwone wino i wodę. Dodaj pieprz. Dodaj bukiet przypraw bouquet garni, czosnek i pokrojoną marchew. Przykryj patelnię i duś na wolnym ogniu przez 2 godziny.