Przepisy
Składniki (4 Porcje)
Naleśniki:
- 140 g mąki
- 1 jajko
- 100 g cukinii
- szczypta drożdży
- woda sodowa
- 30 ml oleju
Nadzienie:
- 200 g szynki z indyka
- 80 g twardego sera
Sos beszamelowy:
- 30 g margaryny
- 50 g mąki
- 200 ml mleka
Wartości odżywcze (na jedną porcję)
Kalorie566 kcal
Tłuszcz30 g
Sód174 mg
Węglowodany42 g
Białko31 g
Fosfor421 mg
Potas396 mg
Zawartość płynów191 ml
Wskazówki
Przygotuj ciasto na naleśniki z drożdżami. Zetrzyj i ugnieć cukinię, po czym dodaj ją do ciasta. Zrób 8 naleśników. Przygotuj sos beszamelowy, dodaj pokrojoną w paski szynkę i posmaruj tym nadzieniem naleśniki. Umieść w naczyniu żaroodpornym i posyp startym serem. Zapiekaj w piecu, aż danie będzie gotowe.
Jedna porcja to 2 naleśniki.
Porady żywieniowe
Znakomite danie na kolację lub obiad (drugie danie)