Przepisy
Składniki (8 Porcje)
- 1 połówka melona
- 1 opakowanie ciasta francuskiego, świeżego lub mrożonego (270 g)
- 4 łyżeczki miodu
- 80 g miękkiego masła
- 60 g cukru
- 1 żółtko jajka
Wartości odżywcze (na jedną porcję)
Kalorie331 kcal
Tłuszcz20 g
Sód173 mg
Węglowodany35 g
Białko3 g
Fosfor56 mg
Potas368 mg
Zawartość płynów108 ml
Wskazówki
Wymieszaj 60 g miękkiego masła w garnku z cukrem i ziółkiem. Podgrzej piekarnik do temperatury 210°C. Obierz melona, pokrój go na kawałki i podsmaż na patelni z pozostałą częścią masła, aż się zarumieni. Dodaj miód i delikatnie go skarmelizuj. Ułóż kawałki skarmelizowanego melona na cieście. Włóż tartę do pieca na ok. 10 minut. Podawaj na ciepło.