Przepisy
Składniki (10 Porcje)
- 125 g miodu
- 125 g cukru
- 50 ml śmietany (30% tłuszczu)
- 225 g mąki
- 10 g kakao w proszku
- 50 g biszkoptów
- 1 łyżeczka sody do pieczenia
- 1 łyżeczka skórki cytrynowej
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
Wartości odżywcze (na jedną porcję)
Kalorie207 kcal
Tłuszcz2 g
Sód56 mg
Węglowodany43 g
Białko3 g
Fosfor67 mg
Potas98 mg
Zawartość płynów10 ml
Wskazówki
Zagotuj miód z cukrem i śmietaną, a następnie pozostaw do ostygnięcia. Drobno zetrzyj biszkopty i ugniataj z pozostałymi składnikami, aż otrzymasz ciasto o gładkiej konsystencji. Uformuj odpowiednie kształty, korzystając z foremek do pieczenia i włóż na ok. 15 minut do piekarnika rozgrzanego na 180°C.
5 ciasteczek na osobę